Kosárka forma 20 db-os
- A sütőforma anyaga: ónozott lemez
- Átmérője felül: 6,4 cm
- Magassága: 2,4 cm
- Átmérője alul: 3,7 cm
- Magyar gyártmány
DIÓS KOSÁRKA RECEPT
Hozzávalók:
16 dkg vaj
23 kg liszt
7 dkg porcukor
2 tojássárga
1 cs. vaníliás cukor
A hozzávalókból linzer tésztát készítünk, hideg helyen pihentetjük min. 30 percet.
A kizsírozott kosárkákba töltjük a linzer tésztát.
Rumos meggyel vagy lekvárral töltjük, majd a következő tölteléket tesszük a tetejére.
Töltelék:
3 tojásfehérjét felverünk 16 dkg porcukorral, citromlével. Hozzáadagolunk 16 dkg darát diót.
Előmelegített sütőben halványsárgára sütjük.
Töltelék variációk:
1.a linzer tésztát kisütjük a kosárkákban, főzős vaníliás pudingporral töltjük, gyümölccsel díszítjük
2. a kosárkában kisütött tésztát főzött sajtkrémmel töltjük, reszelt sajttal megszórjuk.
(A sajtkrém receptje a kifli formánál van leírva.)
- Átmérője felül: 6,4 cm
- Magassága: 2,4 cm
- Átmérője alul: 3,7 cm
- Magyar gyártmány
DIÓS KOSÁRKA RECEPT
Hozzávalók:
16 dkg vaj
23 kg liszt
7 dkg porcukor
2 tojássárga
1 cs. vaníliás cukor
A hozzávalókból linzer tésztát készítünk, hideg helyen pihentetjük min. 30 percet.
A kizsírozott kosárkákba töltjük a linzer tésztát.
Rumos meggyel vagy lekvárral töltjük, majd a következő tölteléket tesszük a tetejére.
Töltelék:
3 tojásfehérjét felverünk 16 dkg porcukorral, citromlével. Hozzáadagolunk 16 dkg darát diót.
Előmelegített sütőben halványsárgára sütjük.
Töltelék variációk:
1.a linzer tésztát kisütjük a kosárkákban, főzős vaníliás pudingporral töltjük, gyümölccsel díszítjük
2. a kosárkában kisütött tésztát főzött sajtkrémmel töltjük, reszelt sajttal megszórjuk.
(A sajtkrém receptje a kifli formánál van leírva.)
Készleten
bruttó ár:
1860 Ft / szett
Hasonló termékek