A teflon edények nagy előnye, hogy minimális zsiradékkal főzhetünk bennük. Könnyen kezelhetőek, mert az étel nem ragad le bennük. Főzéskor ügyelni kell arra, hogy műanyag, szilikon vagy fából készült főzőkanalat illetve lapátot használjunk, hogy ne sérüljön meg a teflon bevonat!
A Teflon Platinum bevonatú edény háromrétegű teflon bevonatot tartalmaz, amely a Teflon Classic bevonatnál mintegy másfélszer nagyobb rétegvastagságú és sokkal ellenállóbb. A Platinum bevonat az edényeket dörzsállóvá teszi, így a Platinum edények használatakor a fém konyhai eszközök (kanál, lapát, sült fogó) használata megengedett!
Ha a régi használt teflonedény bevonata megsérül, ne használjuk tovább, cseréljük ki, mert egy sérült bevonatú teflon edény az egészségre ártalmas!
A Teflon Platinum bevonatú edény háromrétegű teflon bevonatot tartalmaz, amely a Teflon Classic bevonatnál mintegy másfélszer nagyobb rétegvastagságú és sokkal ellenállóbb. A Platinum bevonat az edényeket dörzsállóvá teszi, így a Platinum edények használatakor a fém konyhai eszközök (kanál, lapát, sült fogó) használata megengedett!
Ha a régi használt teflonedény bevonata megsérül, ne használjuk tovább, cseréljük ki, mert egy sérült bevonatú teflon edény az egészségre ártalmas!